حقوق بشر در اسلام (مفاهیم، مبانی و مصادیق)

کتاب «حقوق بشر در اسلام» مطابق با سرفصلهای مصوب این درس برای مقطع کارشناسی حقوق، تدوین گشته و کوشش شده است، افزون بر اتقان، از نگارشی شیوا و روان برخوردار بوده و تصویر نسبتا روشنی از حقوق بشر در اسلام را برای دانشجویان عزیر ارائه دهد. فصل نخست کتاب به بررسی مفاهیم، تاریخچه حقوق بشر و اشاره به رویکردهای اندیشمندان اسلامی به حقوق بشر معاصر، اختصاص دارد. در فصل دوم، مبانی و اصول حقوق بشر و در فصلهای سوم و چهارم، مهمترین مصادیق حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بررسی شده اند. رویکرد کتاب، تطبیقی و با نگاهی به حقوق بشر معاصر است تا از این رهگذر، نقاط اشتراک و افتراق آنها مشخص شود.
آفت بزرگ پژوهشهای حقوقی مرتبط با حقوق بشر، نگرشهای افراطی یا تفریطی است که گاه به تقدیس و گاه به تحقیر حقوق بشر معاصر انجامیده و در نتیجه اصالت علمی آن را زیر سئوال برده است. نوشته حاضر تلاش کرده است تا ضمن پای بندی به آموزه های اصیل اسلامی، خود را از این آفت دور نگه دارد.