حمل قرآن (پژوهشی در روش‌شناسی تعلیم و تحفیظ قرآن مجید)

قرآن کریم، اساس عقیده و عمل و به تعبیری همه چیز مسلمانان است و همه چیز این کتاب نیز در گرو آموزش آن، تلاوت آیات و تعلیم کتاب، مأموریتی است که حضرت خاتم الانبیاء به بهترین شکل به انجام رساند و آحاد امت را به زنده نگاه داشتن آن امر فرمود.اهمیت، شیوه صحیح و ابعاد این مأموریت در گذر زمان با غفلت بخش‌هایی از امت اسلامی مواجه گردید، یا به دست تقلیدها، عادتها و سلیقه‌هایی سپرده شد که تأثیرات منفی آنها تا زمان حاضر باقی است..
این کتاب می‌کوشد، به بازشناسی روش صحیح آموزش قرآن کریم، که در خود قرآن و سیرۀ آورنده آن تجلی یافته، بپردازد. نگارنده بر تاریخ تعلیم و تحفیظ قرآن کریم مروری فشرده کرده، برخی انحرافات را در این باب نشان داده و به تبیین آثار فراگرفتن و حفظ صحیح قرآن مجید یا همان حمل قرآن پرداخته است. بیان قرآن و روش تعلیم رسول گرامی اسلام(ص) سرشار از ظرافت‌های تعلیمی و تربیتی است که دانش‌های جدید بشری، همچون زبان‌شناسی، به برخی از آنها دست یافته است. این اثر در حد توان خود، این نکات را از نظر دور نداشته است.

پیـوست هـا

• تصاویر: