درسنامه فقه سیاسی

ناشر : پژوهشگاه حوزه دانشگاه

«فقه سیاسی» عنوان یکی از دروس رشته «علوم سیاسی» در مقطع کارشناسی ارشد است. مفاهیم و کلیاتِ مرتبط با فقه سیاسی، تاریخ و ادوار فقه سیاسی امامیه، قواعد فقه سیاسی، پاره­ای از مسائل فقه سیاسی، نظام سیاسی و دولت، حکومت جائر و چگونگی تعامل با آن، حقوق و وظایف شهروندی، حقوق اقلیت­های دینی و مذهبی، منابع مالی دولت اسلامی، نظارت بر دولت اسلامی، فرمانبرداری و نافرمانی مدنی، و اصول و قواعد سیاست خارجی مجموعة مباحث این اثر آموزشی را تشکیل می­دهد. به­دلیل سطح متفاوت دانشجویان این درس و علاقه­مندان این­گونه مباحث، مطالب در دو سطح طراحی شده است؛ متن دروس برای سطح متوسطِ طلاب و دانشجویان؛ و پاره­ای «مستندات قرآنی، روایی و فقهی» در پاورقی و «گلچینی از متون معتبر فقه سیاسی» در بخش پیوست­ها، برای استادان محترم و علاقه­مندان به پیگیری این­گونه مباحث، در پایان هر درس، منابعی نیز «برای مطالعه بیشتر» معرفی شده است.