تاريخ انتشار: چهارشنبه 1396/3/10 کد خبر: 34213

آغاز همكاري‌هاي علمي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با نهاد حقوق بشر دانشگاه لوند سوئد

اواخر هفته گذشته پروفسور مورتن كيِ رِم (Morten Kjaerum) رئيس نهاد حقوق بشر دانشگاه لوند سوئد به دعوت مشترك پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و كميسيون حقوق بشر اسلامي به ايران سفرکرد. وی در روز چهارشنبه 3 خرداد با حضور در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ضمن بازديد از اين مركز طي دو جلسه با شوراي علمي گروه حقوق و مسئولان پژوهشگاه در باره چگونگی همكارهاي‌ علمي بین نهاد حقوق بشر دانشگاه لوند سوئد و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بحث و گفتگوکرد.
همچنين پروفسور مورتن كيِ رِم در این سفر از برخي مراكز دانشگاهي و پژوهشي در تهران، قم و شيراز دیدار کرده و با مسئولان و اعضاي هيأت علمي اين مراكز جلساتي برگزار نمود.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی به نقل از گروه همكاري‌هاي علمي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پروفسور مورتن در ديدار با حجت الاسلام و المسلمین نظری رئیس پژوهشگاه حوزه ودانشگاه با ابراز خرسندي از برگزاري جلسه مشترك با اعضاي هيأت علمي گروه حقوق و مسئولان پژوهشگاه گفت: با توجه به شبكه گستردة ارتباطات نهاد حقوق بشر دانشگاه لوند سوئد در اروپا و ساير نقاط جهان به علت دفاتر متعدد نمايندگي در كشورهاي مختلف اين امكان هست تا زمينه ارتباط پژوهشگاه با نهادها و مؤسسات مرتبط فراهم شود. وی همچنین عنوان کرد: همواره تلاش دارم تا از حقوق مسلمانان دفاع کرده و در اين راه تاکنون مكرراً از طرف گروه های تندرو مورد تعرض قرار گرفته ام.

دکتر مورتون کی رم با اشاره به وجود جريان‌هاي تندروي اسلامي در اروپا ارائه تصويري حقيقي از اسلام معتدل در اين قاره را مهم برشمرده و بر ضرورت تعامل هر چه بيشتر انديشمندان مسلمان با همتايان غربي به منظور ارائه چهره حقيقي اسلام و ارائه ديدگاه هاي دقيق علمي در موضوعات مختلف اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و سياسي از منظر اسلام تأكيد كرد.

رئیس نهاد حقوق بشر دانشگاه لوند سوئد توجه به دغدغه‌هاي موجود در انجام پروژه‌هاي مشترك با مؤسسات اروپايي و انديشمندان اين كشورها را در توسعة ارتباطات في‌مابين مهم ارزيابي كرد.

حجت الاسلام و المسلمین نظری رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نيز در اين جلسه ضمن استقبال از اصل ارتباط با دانشگاه لوند و نهاد حقوق بشر آن دانشگاه بیان کرد: با توجه به ابعاد ملي و بين‌المللي پروژه همكاري دو كشور در زمينة حقوق بشر، باید از تمامي افراد متخصص در داخل و خارج از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در این باره كمك گرفت. وی بر طراحی برنامه عملياتي همكاري دو مركز بر اساس واقعيت‌ها و ظرفيت‌هاي موجود و بهره‌مندي از توانمندي‌هاي ساير افراد متخصص در این زمینه تأکید کرد.

انجام مذاكرات و بررسي‌هاي بيشتر درباره همکاری های پيشنهادي در دانشگاه لوند، تهيه پيش‌نويس يادداشت تفاهم (MOU) و برنامه اقدام مشترك يك ساله (Action Plan) از سوي نهاد حقوق بشر دانشگاه لوند و ارائه به پژوهشگاه، مبادلة آثار و انجام پروژه‌هاي مشترك پژوهشي با هدف تبيين ديدگاه‌هاي اسلامي با رويكرد شيعي به منظور معرفي چهره حقيقي اسلام و شيعه در دانشگاه‌ها و مراكز مرتبط با طرف سوئدي از جمله برنامه های همکاری دو مرکز عنوان شد.

همچنین ايجاد زمينة گفتگو ميان انديشمندان، دانشمندان و متخصصان دو مرکز با هدف بسترسازي انجام پروژه‌هاي پژوهشي مشترك، توسعة همكاري‌هاي آموزشي مشترك، تبادل استاد و دانشجو و برنامه‌ريزي دوره‌هاي آموزشي كوتاه مدت به منظور آشنايي انديشمندان دو مركز با رويكردها و رويه‌هاي دوجانبه، اعطاي فرصت‌هاي مطالعاتي به دانشجويان و محققان وابسته به مؤسسات دو طرف و برگزاري نشست‌ها و سمينارهاي مشترك در موضوعات مرتبط با مأموريت های دو مركز نیز از اهم برنامه های همکاری دو مرکز یاد شده مطرح شد.

همكاري در زمينه نشريات و ايجاد زمينه معرفي افكار انديشمندان دو مركز و انتشار مقالات مشترك، ايجاد زمينه‌هاي ميزباني هيأتي از پژوهشگاه در دانشگاه لوند سوئد و بررسي اعطاي كرسي مطالعاتي حقوق بشر اسلامي به پژوهشگاه در دانشگاه لوند سوئد نیز از دیگر موضوعات مطرح شده در همکاری دو مرکز بود.

گفتنی است پروفسور مورتن كيِ رِم (دانماركي الاصل ساكن سوئد) حدود ده سال رئیس نهاد ملی حقوق بشر دانمارک و هفت سال رئیس نهاد حقوق اساسی اروپا بوده و از ابتداي ۲۰۱۵ تاکنون رئیس نهاد حقوق بشر دانشگاه لوند سوئد است. وی چندین سال عضو کمیته منع تبعیض نژادی سازمان ملل بوده است.

از وی کتب متعددی در موضوعات مختلف حقوق بشر از منظر حقوق بین الملل تدوین و منتشر شده و بارها جوایز جهانی را به جهت تلاش های بشردوستانه دریافت نموده است.

نهادی که هم اینک پروفسور مورتن رئیس آن است در کشورهای مختلف آسیا و آفریقا وحتی عمان داراي دفاتر نمايندگي است و طرح های پژوهشی مختلفی را در دست اجرا دارد. حوزه هايی مانند مبارزه با فساد، حقوق بشر، دسترسی به عدالت، رفع تبعیضهاي قومي، قبيله‌اي، نژادي، مذهبي و جنسيتي و ايجاد جامعة فارغ از تبعیضهای گوناگون، مباحث زیست محیطی، اقتصاد جهانی و ضرورتهای حقوق بشری از جمله اولویت های کنونی مؤسسه تحت اشراف وی است. توسعة آموزش و پرورش همگاني، ايجاد ارتباط ميان مسائل اقتصادي و حقوق بشر و بررسي پرونده‌هاي حقوقي مرتبط با اين موضوعات به لحاظ انطباق با قوانين بين‌المللي از ديگر حوزه‌هاي فعاليت نهاد حقوق بشر دانشگاه لوند سوئد است.

منبع: واحد خبر روابط عمومي